-->

Volle Maan in Steenbok

24 juni 2021

Volle Maan in Steenbok — kwartaal evaluatie legging

  1. Wat wordt minder of raakt op de achtergrond en mag ik vergeven? — Volle Maan in Ram – “Er komt een explosief hoogtepunt aan”
  2. Wat toont de verlichte Volle Maan me? — Nieuwe Maan in Kreeft – “Je geliefden en jij zijn veilig”
  3. Wat komt er hierna? — Wassende Maan – “Je hebt je doel bijna bereikt”

Elke 3 maanden evalueer ik mijn plannen die ik voor mezelf heb, zowel zakelijk als privé. Voor de zakelijke kant heb ik doelen en een stappenplan uitgewerkt in januari, ten tijde van de Nieuwe Maan in Steenbok en elk kwartaal ga ik er voor zitten om te zien waar ik nu sta en wat er aangepast kan / moet worden. Mijn Numerologische Jaaroverzicht gebruik ik hierbij als onderlegger, want dit zijn immers de energieën waar ik het hele jaar mee te maken heb. Een beetje eigenwijs heb ik heel veel focus voor mezelf op het zakelijke gelegd, terwijl mijn getallen daar helemaal niet naar zijn. Mijn getallen liggen op het in balans brengen van alle veranderingen van de afgelopen jaren (Persoonlijk jaar 2), open staan voor meer veranderingen en avonturen met allerlei nieuwe dingen (Universeel jaar 5) om daar vervolgens ideeën voor op te doen voor de toekomst (Lotsjaar 8). Privé, en zakelijk, is er genoeg gebeurt de afgelopen 2 jaar en het kost tijd om dit in een nieuwe vorm te gieten, tegelijkertijd gaat het leven ook gewoon door en is het belangrijk om gaandeweg flexibel te zijn en (weer) aanpassingen te verrichten wanneer dit nodig is, of het nu om mijn privéleven gaat of mijn zakelijke doelen.

Hoe dan ook, tijdens het evalueren van de zakelijke kant merkte ik dat ik mijn focus maar op een beperkt deel van mijn plannen en doelen kan richten, omdat er meer aandacht vereist is op het privé vlak. Ik realiseerde me dit al eerder, maar zat wat in verzet want ik wil me zo graag lekker richten op het opbouwen van mijn praktijk en nog veel meer leuke dingen gaan doen en organiseren. De ruimte is er nu gewoon niet voor en eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven dat de inspanningen die ik privé op dit moment ervaar juist heel waardevol zijn voor de toekomst en voor ruimte zorgen. Ruimte die ik nu niet heb om al die superleuke dingen te gaan doen.

Ik leg ook altijd een Volle Maan legging voor de komende 3 maanden, tot aan het moment van mijn volgende evaluatie. En de kaarten spreken voor zich en halen juist veel meer de privé situatie aan dan het zakelijke, logisch wanneer daar het zwaartepunt ligt. Zo heerlijk vind ik dit, dat de kaarten dan ook juist dat deel aanspreken die aandacht van mij nodig hebben. Het helpt me om me er in te berusten en mijn focus wat te verleggen. De eerste kaart, Volle Maan in Ram komt eerst wel een beetje hard binnen… heb ik echt te veel aan mezelf gedacht en over mensen heen gewalst? Dat past eigenlijk helemaal niet bij me, maar als ik dan bedenk hoe hoog de gemoederen op zijn gelopen tussen mij en mijn puberende zoon, die nooit ruimte genoeg heeft voor zichzelf en altijd stress ervaart (ook wel logisch in examentijd) versus een moeder die haar terrein een beetje probeert te verruimen en meer voor zich wil doen. Tja, dan is die kaart wel even hard en confronterend, maar wel de waarheid. Het is mooi dat dit de eerste kaart is en inhoud wat ik mag loslaten en vergeven, wat op de achtergrond aan het verdwijnen is. De interpretatie is dan ook dat dit op zijn einde loopt, een mooi onderwerp voor mijn Volle Maan ritueel als het om het vergeven en loslaten gaat. De 2e kaart geeft aan wat deze huidige volle maan verlicht en dat is een prachtige kaart, Nieuwe Maan in Kreeft die aangeeft dat ik en mijn geliefden veilig zijn, het kondigt een nieuwe begin aan in de familie sfeer en de kindrelatie wordt letterlijk aangehaald. Hoe mooi is deze! En het is ook echt zo. Ik voel ook echt dat ik het anders wil gaan doen, moet gaan doen. Het valt niet mee om te ontdekken dat mijn “klassieke” moederrol voorbij is als het om mijn oudste kind gaat en dat loslaten echt de enige optie is. Helemaal los laten kan nog niet en dus zijn er andere regels nodig en een andere manier van communiceren. Het werkte gewoon niet waardoor het emotioneel een explosieve tijd is geweest (Volle Maan in Ram kaart) en nu tijd is voor een andere aanpak, een nieuw begin (Nieuwe Maan in Kreeft). Wederom heerlijk en geniet van de uitwerking van mijn legging. De laatste kaart bevestigt dat het aanpassen van de plannen noodzakelijk is om doelen te kunnen behalen. Het is een gunstige kaart, maar geen duidelijke ja of nee. Ik houd daar wel van, dat betekent dat ik zelf heel veel invloed heb op de uitkomst. Dat heb je in principe altijd en met deze kaart, Wassende Maan “Je hebt je doel bijna bereikt” voel ik het vertrouwen groeien dat de stappen die ik gezet heb om wat dingen te veranderen in het huishouden ook daadwerkelijk succesvol gaan zijn, het is me nog niet gegeven en ik zal er voor moeten werken, samen met de kinderen, maar het nieuwe begin is er. Dat schept ruimte, ruimte voor andere zaken, maar vooral wat meer rust en minder emotionele pieken. In de tussentijd kan ik op mijn gemak al mijn zakelijke plannen verder evalueren en bijstellen, dat vind ik leuk om te doen, het houd me scherp en ik behoud het overzicht over alle ideeën die ik heb en de uitvoerbaarheid ervan. Kleine dingetjes kan ik al wel wat aanpassen en in de praktijk brengen. Volgend kwartaal, tijdens de Volle Maan in Vissen zal ik zien waar ik dan sta en kan alvast een aanzetje maken naar 2022; een jaar met andere getallen, andere energieën en dus andere plannen en doelen.

Wil jij ook een Volle Maan legging, of wellicht een Nieuwe Maan legging, wanneer je deze blog op een ander moment leest. Neem contact met mij via de contactbutton, of via Social Media als je dat prettiger vindt.

Lieve groetjes, Kim

Terug naar het overzicht