-->

Straal

Zoals alleen jij kan stralen

Over Kim

Over Kim… ja wie ben ik eigenlijk? Dat is toch wel de grote vraag in mijn leven en de afgelopen 9 jaar is die vraag nog essentiëler geworden dan dat ie al was. Als klein kind vroeg ik me al af waarom we hier zijn en waarom ik het leven door mijn ogen zag en bijvoorbeeld niet door die van me zusje of broertje. Naarmate ik ouder werd, werd het nadenken hierover anders en verwonderde het me zo dat ik me zelfs wel eens afvroeg of het leven overdag wel het echte leven was, in droomstaat gebeurt er namelijk ook zo veel. Ik kan me ook nog wel herinneren dat ik als klein kind tegen mijn moeder zei dat het leven een groot toneelstuk was, dit had ik geconcludeerd vanuit het gevoel dat ik continue bekeken werd, ik was toen nog maar 5 of misschien net 6. Nadenken over het leven, filosoferen over waar het allemaal begint en eindigt, is iets wat ik altijd al heb gedaan.

Toen de informatie bij me kwam, later in het leven, dat wij als mens maar 10% van onze hersen capaciteit gebruiken, viel er echt een kwartje en leek het me steeds meer logisch dat het leven zoveel meer mogelijkheden biedt dan op het eerste gezicht lijkt en wat ons geleerd wordt. Er is zo veel meer tussen hemel en aarde, er is zelfs meer ‘niets’ dan ‘ iets’ en dat intrigeert me eindeloos.

Nog weer veel later, toen ik 35 was en in een behoorlijke burn-out terecht was gekomen, omdat ik jarenlang probeerde te voldoen aan allerlei verwachtingen die ik had van mezelf en waarvan ik dacht dat mijn omgeving die van mij, het leven van mij had, raakte ik opnieuw geïnspireerd doordat ik een soortgelijke uitspraak tegenkwam in een boek die ik ben gaan lezen toen ik weer wat in staat was om mezelf te concentreren. In “Nachttrein naar Lissabon” van Pascal Mercier leest de hoofdpersoon in een boek “Als het zo is dat wij slechts een klein deel kunnen leven van wat er in ons zit – wat gebeurt er dan met de rest?” De hoofdpersoon in het boek laat alles wat hem bekend is en zijn dagelijkse bestaan vallen en gaat op zoek naar antwoorden door op zoek te gaan naar de schrijver van het boek waarin hij deze tekst leest. Hij raakt geïnspireerd en volgt deze… Bij mij gebeurde er ook iets en een nieuwe, diepere cyclus in mijn leven werd gestart.

Vanaf dat moment is persoonlijke ontwikkeling, spirituele groei en spiritualiteit in zijn algemeen, een vast item in mijn leven en voel ik hoeveel honger ik heb naar kennis over de diepgang en variatie van mijn eigen mogelijkheden en die van het leven. Toevalliger wijs (?) was dat voor mij ook een Lotsjaar 1 en aangezien ik geloof dat toeval niet bestaat, lijkt de burn-out voorbestemd om mij in een andere richting te duwen dan het pad dat ik bewandelde. Ik kwam weer in contact met mijn innerlijke kind, ging mij weer herinneren waar ik als kind mee bezig was en ben het gaan omarmen. Ook mijn moeizame tienerjaren waar ik de realiteit volledig probeerde te ontvluchten kregen een hele andere betekenis en stapje voor stapje was ik staat om mijn hele leven zoals die zich tot dan toe had ontvouwt te accepteren, de waardevolle lessen erin te zien, die alles met mijn zielsmissie te maken hadden, en de continue groei van mijn hele zijn te koesteren. De Numerologie was terug in mijn leven en daarbij mijn spirituele ontwaking, ik nam ontslag bij mijn werkgever na mijn herstel en een nieuwe manier van leven begon bij het nemen van dat besluit. Ik voelde dat het juist was, vertrouwde mijn intuïtie en ging.

Oud, ongewenst gedrag en de daarbij behorende patronen laten zich echter niet zo gemakkelijk wegjagen en al snel bleek dat ik met nieuw gevonden enthousiasme en inspiratie voor het leven, mijn leven aan het herinrichten was met behulp van die oude en o zo vertrouwde patronen; ik was nog niet klaar met mijn proces, maar wanneer is die eigenlijk wel klaar? Inmiddels weet ik wel beter en neem ik het leven zoals het komt, dag voor dag en laat ik me leiden door mijn intuïtie en de inspiratie van de dag. Moeilijk? Ja natuurlijk, en soms ervaar ik daar nog steeds uitdagingen in, zeker omdat het leven, de maatschappij nu eenmaal zo is ingericht dat de klok, je agenda en je portemonnee leidend zijn in hoe jij je leven leidt en inricht. Ratio mag alles oplossen en ruimte voor ‘zweverige en intuïtieve’ beslissingen, daar is geen ruimte voor. En toch is het mogelijk om je leven meer af te stemmen op je natuurlijke ritme, hoef jij je niet continue te conformeren aan wat een ander van je verwacht of nog ingewikkelder, wat jij denkt dat een ander van je verwacht.

Geïnspireerd door spiritueel leraren als Eckhart Tolle, Wayne Dyer, Micheal B Beckwith, Oprah Winfrey en Deepak Chopra heb ik mijn leven, mijn perceptie op het leven veranderd en is de innerlijke beleving op nummer 1 komen te staan. Met mijn Innerlijke Wijsheid, mijn intuïtie als leiding, ben ik gaan vertragen om het leven echt te zien, mezelf echt te zien en mijn hart te volgen en mij op het pad van mijn zielsmissie te begeven.

Al snel volgde een opleiding tot Numeroloog, want de wijsheid van getallen heeft mij zoveel gebracht dat ik dit graag wereldkundig wil maken en anderen wil helpen inzicht te krijgen in alle mogelijkheden die je bezit en je volledige potentie te benutten. Door te kiezen voor die dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen, liet het leven zich van haar magische kant zien en kwamen er nog veel meer mooie dingen op mijn pad. Leven in het ritme van de seizoenen van het jaar, het een worden en je 1 voelen met de natuur, de cyclus van de Maan en de manifestatiekracht die daarbij komt kijken. Natuurlijk de Wet van Aantrekkingskracht, de Tarot en Astrologie zijn een dagelijks onderdeel van mijn leven geworden en ik geniet van de wijsheid die de natuur, het universum ons te bieden heeft. De esoterische en gnostische wetenschappen boeien mij eindeloos en bestudeer ik wanneer ik daar de kans voor krijg. Voor mezelf en des te meer om die kennis over te dragen aan jou, zodat ook jij de wonderen leert kennen van leven vanuit jouw Innerlijke Wijsheid.

Inmiddels identificeer ik mij als Lichtwerker, energiewerker en healer, en zie ik de effecten om mij heen van het verspreiden van licht en liefde. Er is zoveel meer tussen hemel en aarde en alles is dienend aan het leven zelf, een oneindige bron van energie, liefde en kennis die een voedingsbodem vormen voor jouw persoonlijke en onuitputtelijke bron van energie, inspiratie, liefde en licht, ook als het even niet zo lekker gaat in leven. Misschien wel juist dan is het zo fijn om te voelen en te weten dat alles precies zo is zoals het hoort te zijn. Dat alles bijdraagt om tot jouw ware en unieke zelf te komen en het leven te leiden van jouw dromen.

Dus volg je hart, leer de stem van je intuïtie kennen en ga op ontdekkingsreis. Iedere stap die je zet is goed. Ontdek de magie van het leven en de grootsheid van de leiding van jouw Innerlijke Wijsheid. Het leven is er om te leren, jezelf te leren kennen en al je mogelijkheden te ontplooien en deze te delen met de wereld. Ga, leer, val, sta weer op, probeer het opnieuw, groei en bloei. Als ik je in dit mooie proces kan helpen, op wat voor wijze dan ook, doe ik dit met liefde, licht en in dankbaarheid.

Een warme groet, Kim

Wat mij professioneel gevormd heeft in het leven? Hieronder een korte ‘cv achtige’ opsomming.

 • MDS Detailhandel — Noorderpoortcollege
 • MBO+ Internationale Handel / Groothandel — Noorderpoortcollege
 • HBO Brede Middle Management — Hanzeconnect via Hanzehogeschool Groningen
 • Masterclasses “Leven in het hier en nu” — Eckhart Tolle, Deepak Chopra, Mindvalley
 • Masterclasses “Mediteren” en “Yoga” — Deepak Chopra, Oprah Winfrey, Micheal Pilarczyk, Om
 • Masterclasses “Manifesteren” en “Leven vanuit je ware ik” — Wayne Dyer, Micheal B Beckwith, HayHouse
 • Opleiding Numerologie — Civas Opleidingen
 • Masterclasses Coaching — Evercoach, Mindvalley
 • Tarot — The Alchemista
 • Pendelen — Mila Ganpatsing
 • Reiki 1 — Praktijk DoorLeef Assen
 • Heel veel boeken, YouTube video’s en mooie gesprekken met nog mooiere mensen over spiritualiteit, paranormale gaven, het ontstaan van de Aarde en de Kosmos, energiewerk, Engelen, gidsen en … en … en … 🙂