-->

Leven is… jezelf ontdekken en creëren

1 juli 2021

HSP HSS…

Hoe heerlijk om iets te ontdekken waar je jezelf in herkent. Via andere profielen op Instagram kwam ik terecht bij Sparkle en via haar website kon ik een test doen om te zien of ik een HSP ben of een HSP HSS (?). De term HSP ken ik al heel lang en herken mezelf er ook erg in, maar niet volledig. Het lezen van de omschrijving HSP HSS triggert me enorm; “leven met je ene voet op het gaspedaal en met het andere op de rem” Ja, dat dus; ik vraag direct de testen aan en doe ze ook gelijk wanneer ze binnen komen in mijn mailbox.

Jarenlang heb ik geleefd met een nogal ‘zware’ linkervoet, continue op het gaspedaal wat uiteindelijk resulteerde in een behoorlijke burn-out in 2014. Ik trapte niet alleen op de rem, nee, mijn lichaam trok rigoureus aan de handrem; STOP en ga niet verder! Tijdens mijn herstel kwam ik al snel de term HSP tegen en nog veel meer interessante onderwerpen die mij hebben geholpen mezelf beter te leren kennen en vanuit mijn eigen basis te gaan leven. De voet staat lange tijd meer op de rem dan op het gaspedaal, het was nodig om de periode van racen zonder pauzes te compenseren. De laatste tijd merk ik dat die voet zo gewend is om op de rem te trappen en het gaspedaal onwennig aanvoelt… de gevonden innerlijke rust en de balans zijn heel belangrijk voor me geworden, maar ik proef ook een angst om weer te snel te gaan, te veel te willen en daardoor houd ik mezelf soms een beetje tegen.

De stellingen in de test om te zien of er een indicatie is voor HSP HSS zijn verrassend, mijn ogen worden groter en de antwoorden die ik geef verraden al gauw waar het heen gaat. Hoe heerlijk is dit om iets tegen te komen wat weer iets meer duidelijk maakt over wie je bent en hoe dingen voor je werken. Zoals ik de test en op de website van Sparkle al wordt aangegeven, het gaat er zeker niet om, om mezelf in een hokje te stoppen, maar het is zo fijn te ontdekken dat de tegenstrijdigheden die in mij leven en mij maken tot wie ik ben, een naam mogen hebben. En daarbij, waar er 1 is, zijn er meer en dat vind ik helemaal fijn.

De uitslag is dan ook niet verrassend; ik scoor ik de middenmoot “je leeft geen extreem rustig of sensationeel leven. Je neemt wel risico’s, maar die zijn te overzien. Op dit punt ben jij dus mooi in balans”

Iets om trots op te zijn, zeker, maar vooral helpt het me om mezelf weer een stukje meer te vergeven dat ik als een racecoureur door het leven ben gegaan en keihard ben gecrasht. Het help me een beetje meer vergeven dat ik (naar mijn idee) zo’n lange tijd nodig heb gehad om te herstellen van die crash en nu deze uitersten in balans heb kunnen krijgen. Het geeft me wat moed om gewoon het gaspedaal in te trappen als ik voel dat dat nodig is, omdat ik ook weet waar de rem zit en deze intrap wanneer de situatie daarom vraagt. Stiekem verlang ik zelfs een beetje naar mijn race bolide, eens kijken hoe hard die nog loopt….

Dankjewel @_judith_meurs_ voor je mooie en lieve opmerking onder 1 van mijn posts; het heeft me opnieuw inzichten opgeleverd en naar mooie dingen geleid. Dankjewel @martinedetroije voor het beschikbaar stellen van de tests op je website. Love it!

Denk jij dat je HSP bent, of HSP HSS, doe de test via Sparkle en leer jezelf een beetje beter kennen.

Warme groetjes,

Kim

PS, in dit hele proces kwam ik ook Human Design tegen, daar ga ik me ook nog ‘eventjes’ in verdiepen, 2bcontinued 😉

Terug naar het overzicht