-->

Leven is… dienstbaar aan de ziel

7 januari 2021

Vandaag maak ik een cirkel rond, het einde van het jaar nadert, de Volle Maan prijkt aan de hemel en de cirkel wordt rond gemaakt. Tijdens het mediteren realiseer ik me dat ik het aan het doen ben wat ik wilde leren, het heb ik geleerd en ik doe het! Het werkt en het voelt fantastisch! Mijn hoofd staat in dienst van mijn hart en mijn hart wijst me de weg. Niet langer voel ik die beheersing door emoties of gedachten, gemakkelijker keer ik terug naar de stilte en de wijsheid van mijn hart, van waaruit mijn ziel fluistert wat zij wil ervaren. Mijn hart vormt de verbinding tussen mijn buik (emoties) en mijn hoofd (gedachte en analyse) en is daarmee het stralende middelpunt.

Opnieuw moet ik denken aan de quote van Gary Zukav die mij een aantal jaar geleden dusdanig intrigeerde dat ik nog dieper naar binnen ben gedoken, nog meer ging lezen, leren en onderzoeken, omdat ik het wilde snappen en beheersen. Ik wilde de passie, rust en overgave waarmee Gary Zukav en Oprah Winfrey spraken over Athentic Power zelf voelen en ervaren, want ja, hoe doe je dat nu, luisteren naar je hart, je zielsmissie leven? (Super Soul Sunday via Youtube, kun je het interview zelf bekijken en luisteren). Vandaag maak ik die cirkel rond.

“When the personality comes to serve the energy of the soul. That is Authentic Power.”

Ik herinner me dat ik eerder hierover geschreven heb en ik vind de quote op mijn andere account @hartstochtvsbriljantie waar ik poogde mijn strijd tussen hart en hoofd vast te leggen en te delen. Die post is van begin 2020 en ik ben daar, in die post, zo verheugd dat het kwartje (eindelijk) is gevallen en ik de quote begrijp. De wijsheid die ik nu voel is echter vele malen groter dan dat kwartje. Ik heb het geïntegreerd en ik kan nu zeggen dat ik leef met Authentic Power. Het gaat er niet om, om klakkeloos je hart te volgen, maar om de samenwerking met je lijf, hoofd en buik om dat wat je hart wil, wenst en van droomt in dusdanige banen te laten leiden, zodat je het best mogelijke resultaat behaald. En dat doe je samen met de prikkels uit je buik en de briljante redenatie vanuit je hoofd, zij voorzien je hart van informatie of iets inderdaad past bij jouw manier van leven, jouw authenticiteit. En wanneer je dit toepast in dienst van je hart, dan is je persoonlijkheid (je aardse zelf) in dienst van je ziel (het lichtwezen dat wil ervaren) en leef je dus naar je eigen ware zelf. Eigenlijk is het heel makkelijk, als je het maar snapt… fouten maken horen daarbij, dat is onderdeel van de ervaring die je ziel mee wil maken en daarmee zijn er eigenlijk geen fouten. Het zijn prikkels, emoties met bijbehorende gedachten die je informeren over de ervaring waar je dan vervolgens weer mee verder kunt.

Ik maak de cirkel rond zo aan het einde van het jaar, en voor het krieken van een kersvers nieuw jaar, waar alle mogelijkheden open liggen. Natuurlijk liggen die mogelijkheden ieder dag weer voor je open, maar zo tijdens de jaarwisseling voelt het toch altijd een beetje magischer om bij stil te staan. Hoe dan ook, het rond maken van deze cirkel, de realisatie dat ik doe wat ik wilde leren, in overvloed, bezorgd me een warm hart die vol vertrouwen en nieuwsgierig naar de toekomst kijkt. Dit is een nieuwe manier van leven, een nieuwe manier van zijn, vanuit mijn authentieke zelf. Wat blijft er dan nog over behalve het waar maken de dromen die in mijn hart leven….

Een liefdevolle groet van mij en ik wens je alles toe in 2021 wat je hart werkelijk begeert.

-xxx-

Terug naar het overzicht