-->

De Getallenboom, levensbron van ons allemaal

13 oktober 2020

In een enkel zaadje schuilt alles om tot een prachtige boom te worden, wat voor boom dan ook. In dat ene zaadje zitten alle ingrediĆ«nten die nodig zijn om te worden wat hij behoort te worden. Alles begint met 1 zaadje en vandaar uit groei alles cyclisch verder. Deze cyclus wordt oa door de Numerologie op fantastische en eenvoudige wijze weer gegeven. Het maak de cyclus duidelijk, om over de volgordelijkheid van het groeiproces maar niet te spreken šŸ˜‰ Bij alles wat wij als mens doen en leren, wat in de natuur groeit en ons wil leren is met elkaar verbonden als schakels in een ketting. De Numerologie maakt deze schakels zichtbaar en laat vooral zien dat het 1 niet zonder het ander kan bestaan. We hebben allemaal onze sterke en minder sterke kanten en dat mag er zijn zoals het er is. Onderstaande tekst ā€œde Getallenboomā€ is ontstaan na een meditatie oefening tijdens mijn opleiding tot Numeroloog. Het schrijven, mijn passie voor persoonlijke groei en Numerologie en mijn innerlijke stem kwamen in een zucht samen en ik wist dat dit mijn weg zou zijn, het delen van deze geweldige kennis.

ā€œDe Getallenboomā€ vertelt in een notendop wat Numerologie zichtbaar kan maken, in jouzelf en in je omgeving. Laat je meevoeren in deze unieke samenwerking van de natuur en laat je inspireren om jouw persoonlijke getallen te ontdekken, zodat je meer inzicht krijgt in jouw persoonlijke schakels in de ketting die jouw levensbron vormen. Laat je inspireren om vanuit vertrouwen en geluk te leven!

Het begint met dat ene zaadje, de 1 die vol levenslust zit en een natuurlijk vertrouwen heeft in het leven en in zichzelf. Deze 1 begint met goede moed en vastberadenheid aan het ontspruiten van het zaadje tot de eerste kleine worteltjes en het kleine kiempje dat nog niet weet wat hij behoort te worden, zichtbaar worden. Het maakt de 1 niet zo veel uit dat hij dat nog niet weet, want hij wil leven, hij wil vooruit, zijn doel bereiken. Het lijkt soms dat hij niet zo bedachtzaam is op zijn omgeving of hen die hem na staan, omdat hij altijd bezig is met het bereiken van dat doel of het opzetten van een nieuw project, maar hij denkt en geeft wel degelijk om zijn omgeving en is zelfs een grote motivator. Gaan, leven ja dat is toch wel zijn grootste prioriteit en dat is ook zo mooi aan de 1, de 1 die het begin inluidt van een nieuw begin, een nieuwe cyclus, een nieuw avontuur, een nieuwe boom!

Wanneer de 1 zo energiek en vastberaden bezig is met zijn project komt er al gauw ondersteuning aan, iemand die er voor zorgt dat er af en toe wat rust bij komt en nadenkt over de langere termijn. Een grote boom heeft vele wortels nodig om hem de lucht in te krijgen, te dragen en te voeden. De 2 is er daarom snel bij om te helpen, want dit is wat zij graag doet. In alle rust en harmonie helpt en ondersteunt zij de 1 bij zijn project. Er ontstaat een mooie samenwerking en er lijkt zowaar vorm te komen in die warrige toestroom van wortels en energie, het kan ergens heen gaan, naar boven, richting het licht, waar iedereen het prachtige wonder kan aanschouwen. De 2 blijft in de tussentijd de gemoederen bedaren, verzorgt bij tekenen van uitputting en blijft diplomatiek in de keuze van haar woorden. Het laatste wat zij wil is iemand kwetsen en het proces verstoren. Zij hoeft niet zo nodig te winnen, ze wil er gewoon bij zijn en onderdeel uitmaken van het grotere geheel.

Dit is een mooi moment om het resultaat van deze bloeiende samenwerking van de 1 en de 2 tot uiting te brengen. De creatieve 3 doet zijn intrede en zorgt voor een waar schouwspel. Een klein zaadje dat moet uitgroeien tot een groot en machtig aanzien, begint heel klein met een simpel idee dat de praktijk in gebracht wordt. Een klein beetje groen dringt zich naar boven, door de rulle aarde, richting het zonlicht waar het pas echt kan gaan groeien. De grote inzet door de onvermoeibare 1 en de liefdevolle ondersteuning van de 2 geven samen de 3 zijn creatiekracht, een ware bron van inspiratie die rijkelijk vloeit en moeiteloos alles tastbaar maakt wat hem zo inspireert. Uit al die warrigheid daar beneden zijn voeten, die af en toe op chaos lijkende wortels, hebben tot iets geleid en zie hier, een echte boom, weliswaar klein, maar het is een boom. Nog kwetsbaar en weerloos tegen alle invloeden die daarboven de veilige grond van moeder aarde zijn, maar wat is het mooi en hoe fijn is het om iets te zijn, iets te worden. Hier kan verder gebouwd worden, dit is alleen nog maar het begin. De 3 ziet de vele mogelijkheden en wil alles gaan ontdekken, uitproberen om te zien wat werkelijk bij hem past, wat hij werkelijk kan gaan worden.

De coƶperatieve 4 laat direct haar gezicht zien om de situatie in zich op te nemen. Ze observeert, analyseert en neemt de boel op. Ze ziet de kwetsbare stengel met die enkele blaadjes en neemt de omgeving waar. In een oogopslag heeft ze gezien wat er nodig is om verder te bouwen, ze heeft de mogelijkheden tegen elkaar weggezet en kiest voor een stevig fundament waar je alle kanten mee op kunt. Het kleine groene en kwetsbare boompje wordt groter en er ontstaat een ware stam stevig in de grond, in contact met de wortels beneden. In de tussentijd blijft de 1 hard door werken, er komen wortels bij om het fundament te dragen en de 2 loopt met een bekertje water achter hem aan. Dit spoort de intelligente 3 aan om zijn inspiratie de vrije loop te laten gaan en hij bedenkt dat wat onder hem gebeurt, boven hem ook kan gebeuren en door het simpelweg te denken, wordt het gecreƫerd. Zo van binnen, zo van buiten. De 4 bewijst zeer betrouwenswaardig en gedisciplineerd te zijn, niet lullen maar poetsen!

Een vrije geest is nodig om deze uitbarsting van creativiteit en bouwkunst te ondersteunen en gelukkig is daar de 5 die graag overal wil zijn en alles wil uitproberen. En er is zoveel te zien daarboven, hoe hoger hij gaat hoe meer hij lijkt te kunnen zien. De grote dikke stam met de wortels stevig in de grond, begint zich te splitsen om overal bij te kunnen komen en zelfs die splitsen zich op. De 5 gaat waar nog niemand is geweest en geniet van iedere weg die hij opgaat. Hij blijft niet lang, want daar heeft hij geen tijd voor, hij heeft alweer iets nieuws ontdekt en ook daar wil hij naar toe. In de tussentijd vertelt hij honderd uit over zijn avonturen, hij roept naar beneden wat hij allemaal ziet en waarneemt en waar hij nog meer naar toe wil gaan. Voor deze belangrijke communicatie neemt hij graag de tijd, hij ziet het belang van een goede boodschap, zodat hij begrepen wordt en de beweging en verandering voort kan blijven gaan. De 4 die beneden de situatie continue in zich opneemt, luistert aandachtig en maakt gretig gebruik van de informatie om de plannen bij te stellen en zo de grootse avonturen van de 5 te kunnen dragen.

Al dit moois en groots wat er nu staat dient toch wel goed verzorgt te worden en in stand te worden gehouden. Het is een grote verantwoordelijkheid en wie zou dit beter kunnen dan de 6. De 6 ziet de creativiteit en raakt hierdoor zelf geĆÆnspireerd en gaat zelf ook creĆ«ren. Nee, niet iets nieuws, nee ze creĆ«ert een systeem van binnenuit dat verzorgend is en dienend aan het grote geheel. Al die verschillende taken en functies die moeten geharmoniseerd worden, zodat ieder zich op zijn of haar eigen manier kan blijven bewegen. Er ontstaat een weg, van binnen, die loopt van het puntje van de wortels tot in de hoogste vertakking van de boom, zodat overal water kan komen en iedereen gevoed kan worden. Groei en ontwikkeling is wat er gaande is en dat moet gevoed worden. De 6 ziet haar plicht en vervult deze naar hartenlust. Na al dat harde werken en creĆ«ren is dit wel op zijn plaats. Even wat rust en bezinning, even rustig naar binnen keren en zorgen voor de kern, de essentie van de getallenboom. Hierdoor kom een harmonieuze samenwerking van binnen naar buiten en andersom tot stand.

Door deze verzorging en verstilling kan er ook nagedacht worden over wat er allemaal al ontstaan is, gebouwd is en wat ieders rol hierin is geweest. Een eenling is er die, van boven af, alles kan evalueren en analyseren. Iemand die het niet erg vindt om daarboven te zitten, te peinzen over het waarom van deze creatie en hoe nu toch verder te gaan. Niemand minder dan de 7 is de volgende in de rij die de ketting der samenwerking completer en completer maakt. Hij besluit dat na hard werken, samenwerking, creativiteit, bouwen, avontuur, rust, verstilling en leren, bloei mag komen. Een wonder die vergelijkbaar is met de eerste creatie vanuit het zaadje maar zijn weerga niet kent. Deze bloei mag zichtbaar zijn voor iedereen en de wereld doen duizelen. Het is tijd voor een ware transformatie! De 7 blijft graag daar zitten en nadenken over de vele mogelijkheden die hij kan bedenken over de uitkomsten van die transformatie en wat er daarna allemaal kan gebeuren, wat er goed kan gaan en wat er fout kan gaan. De 4 is echter al aan het bouwen en de 5 stormt verder naar boven, wel met de beide beentjes op de grond staan af en toe hĆØ, krijgt hij van de 6 te horenā€¦. En daar gaan we; welkom metamorfose! Alle innerlijke kennis is op een rij gezet en wordt nu gebruik om verder te kijken.

De 8 komt er meteen aanrennen om deze prachtige filosofie van de 7 de materiele wereld in te brengen. Aan iedere vertakking die ontstaan is worden blaadjes gecreƫerd die alles bedekkend zijn. In plaats van al die grote en kleinere vertakkingen aan die prachtige stevige stam zien we nu een fantastisch mooi groen bladerdek, stralend in de zon en wiegend in de wind. Die slimme 8 weet precies hoe die iedereen meekrijgt in dit overvloedige project en het resultaat mag er zijn, hoe prachtig is dit groen, je blijft er naar kijken, dit is veel meer dan de 1 ooit had durven dromen. Gebruik makend van het zonlicht van boven en de voeding vanaf beneden, gaat de boom op een andere manier leven en ademen, het harde werken wordt beloond. Tegelijkertijd roept het allerlei vragen op. Hoe gaan zij dit zo behouden, nu en in de toekomst? Maar ook vragen als hoe gaan we om met het wiegen van de boom door de wind, vanuit de omgeving gaan zaken een andere rol spelen, hebben een ander effect, een nieuw effect. Dit alles moet goed voorbereid worden, structuur aanbrengen, zodat duidelijk is wat wanneer moet gebeuren. Een plan voor dit moois en nieuws is nodig, zodat wij kunnen blijven genieten.

Alles overziend, en niet alleen die fantastisch mooie boom, maar ook de gehele omgeving waar de boom zich in begeeft, slaat de 9 haar vleugels uit en vertelt dat deze creatie slechts de eerste schakel is van een nieuwe creatie, onderdeel van een groter geheel. Deze boom kan niet blijven bestaan in deze hoedanigheid, om te kunnen blijven bestaan, moeten we alles loslaten en weer opnieuw beginnen. De wijze 9, die duidelijk meer heeft gezien en dit met alle liefde deelt met iedereen kalmeert zijn vrienden en stelt ze gerust. Loslaten hoort erbij en is niet erg. Hoe kan 1 anders zijn energie kwijt en wie heeft de 2 anders nodig? Het proces behoort weer van voren af aan te beginnen om stilstand te voorkomen. Waar is de 3 als hij niet mag creĆ«ren, zijn ideeĆ«n niet mag rondbazuinen  en kijk eens naar 4, zij wordt al zenuwachtig van het idee niks te hoeven doen. 5 is al aan het stuiteren en straks raken we hem nog kwijt, 6 kan niet de hele tijd achter hem aan blijven rennen. En die arme 7 hier tussen de bladeren, geen overzicht, niks te analyseren, hij isoleert volledig. Om over 8 maar niet te spreken, want zij gaat naast haar schoenen lopen als al dit groen hier maar blijft. Jullie zijn het plan, jullie zijn de structuur. Het is niet alleen 8 die voor dit prachtigs zorgt, we doen het allemaal. En nu zorg ik voor een nieuw begin. Geniet van ons proces, kijk elkaar aan wees dankbaar, laat los en start opnieuw. Leer van deze cyclus en neem je lessen mee, zodat je steeds weer opnieuw boven je zelf uit kunt stijgen en in alle verwondering de oneindige mogelijkheden van groei te aanschouwen, ieder cyclus weer opnieuw, anders en nieuw.

Terug naar het overzicht